Политика за защита на личните данни

Дата на актуализация: 20.01.2021

Ние, от Видело ООД, (https://printeri-toner-kaseti.com/) се ангажираме да защитаваме Вашите лични данни. Препоръчваме Ви да се запознаете с настоящата политика за поверителност, която ще Ви разясни как и какви лични данни обработваме като част от нашата дейност.

Сигурността на Вашите лични данни е много важна за нас. Имаме няколко основни принципа, които спазваме:

  • Питаме Ви за Вашата лична информация само ако наистина се нуждаем от нея.
  • Не споделяме Вашата лична информация с никого, с изключение на случаите, когато това е необходимо с цел спазване на закона или да защитаваме правата си.

Информация относно дружеството, което обработва личните Ви данни

Наименование: Видело ООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 130464255
Адрес на регистрация: Костинброд, ул.Раковски 109
Адрес за кореспонденция: София, бул.Цариградско шосе, Комплекс БАН – Вегетативна къща до бл.105
Телефон: +359 878 160 380
E-mail: videlo@abv.bg
Уеб сайт: https://printeri-toner-kaseti.com/

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2
Адрес за кореспонденция: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Събиране и обработка на лични данни

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с личните или обективни обстоятелства, отнасящи се до конкретно или подлежащо на идентификация лице. Това включва цялата информация, която може да се използва за установяването на вашата самоличност, т.е. вашето име, адрес, адрес за кореспонденция и телефонен номер. Информация, която не може да бъде свързана с вашата самоличност (например статистически данни за ползването на уебсайтове) не се счита за лични данни. В общи линии можете да ползвате уебсайта на Видело ООД, без да разкривате вашата самоличност.

Събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте, във връзка с използването на уебсайта https://printeri-toner-kaseti.com/ за следните цели:

  • Цели, необходими за предоставяне на услуги от Видело ООД към Вас;
  • Цели, за които Вие сте дали своето изрично съгласие;
  • Цели, необходими за изпълнението на законови задължения на Видело ООД.

Коментари

Когато потребител постави (напише) коментар под публикация в сайта, ние събираме данните попълнени във формата за коментари (Вашето име и коментарът, който сте оставили), Вашият IP адрес и информация за Вашия браузър (browser user agent string), за да филтрираме спам съобщенията.

Анонимен стринг, създаден от Вашия имейл адрес (наречен още хeш (hash)) може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да бъде направена проверка дали я използвате. Може да се запознаете с политика за защита на личните данни на Gravatar тук: https://automattic.com/privacy/ . След като Вашият коментар бъде удобрен, Вашата профилна снимка, ще бъде видима публично в контекста на Вашия коментар.

Контактни форми

Попълвайки полетата в контактните форми, Вие изразявате съгласие да обработим попълнените от Вас лични данни (име, имейл адрес, телефон, съобщение), с цел да осъществим последващ контакт с Вас и да Ви предоставим желаната от Вас информация и/или услуга. Подадената от Вас информация посредством контактните форми се съхранява за срок от 1 година. Не използваме тази информация за маркетингови цели.

Форма за регистрация за имейл бюлетин

Чрез попълване на Вашите данни (име, имейл адрес) във формата за регистрация за имейл бюлетин, Вие се съгласявате да осъществяваме връзка с Вас и да Ви изпращаме нашия информационен бюлетин. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

Бисквитки (cookies)

Бисквитите са информация, съхранена във Вашия браузър (или мобилно приложение). Те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от предоставяните в сайта услуги. Ние прилагаме стриктна политика в съответствие с изискванията на ЕС. Бисквити се използват за целите на google analytics и статистика от сайта.

Ако оставите коментар на нашия сайт, може да ви бъде предложено да запазите вашето име, имейл адрес и уебсайт в бисквитка. Това е с цел осигуряване на удобство за Вас, за да не Ви се налага отново да попълвате вашите данни, ако решите да оставите друг коментар. Срокът на живот на тези бисквитки е 1 година.

Вградено (embedded) съдържание от други сайтове

Някои статии в този сайт може да съдържат вградено съдържание (например видео клипове, снимки, статии и други). Вграденото съдържание от други сайтове има същото поведение, каквото би било, ако посетителят посети другия сайт (източник на вграденото съдържание).

Тези сайтове може да събират данни за Вас, да използват бисквитки, да имат допълнително проследяване от трети страни (third-party tracking), да наблюдават Вашето взаимодействие с това вградено съдържание, включително да проследяват Вашите взаимодействия с вграденото съдържание, ако има профил и сте влезли с него в този уебсайт.

Google Analytics
Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google Inc. Google Analytics използва така наречените „бисквитки“, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват анализ на използването на уебсайта от Вас. По възложение на Видело ООД, Google използва тази информация за оценка на използването от Вас на уебсайта, за съставяне на доклади за дейността на уебсайта и за предоставяне на Видело ООД на други услуги, свързани с използването на уебсайта.

Видело ООД използва Google Analytics за анализиране и редовно подобряване на използването на нашия уебсайт. Чрез събраните статистически данни офертите могат да бъдат подобрени и оформени по по-интересен начин за Вас като потребител.

Правно основание за използването на Google Analytics е чл. 6, ал. 1, стр. 1, буква е) от ОРЗД и чл. 15, ал. 3 от Закона за електронните медии (TMG). Нашият „интерес“ е в подобряването на нашите оферти, както и в оптимизирането на уебсайта.

IP анонимизация и предаване на данни
Обработка на IP адресите се извършва в съкратен формат. По този начин може да се изключи идентификация на отделните потребители. Ако събраните за Вас данни бъдат свързани с дадено лице, това ще бъде незабавно изключено и съответно личните данни ще бъдат изтрити веднага. В рамките на анонимизацията на IP адреса, Вашият IP адрес ще бъде предварително съкратен от Google в държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Пълният IP адрес се предава на сървъра на Google само в изключителни случаи и се съкращава там. Google е със седалище в САЩ и е сертифициран по Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ (EU-U.S. Privacy Shield) https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

Актуалният сертификат може да бъде разгледан на следната връзка: https://www.privacyshield.gov/list

В резултат на това споразумение между САЩ и Европейската комисия, последната е установила подходящо ниво на защита на данните за компаниите, сертифицирани съгласно Щита за личните данни. За изключителните случаи, в които личните данни се предават на САЩ, настоящото споразумение осигурява адекватно ниво на защита на данните.

Деактивиране на Google Analytics / Възражение срещу събирането на данни
Можете да предотвратите съхранението на бисквитките от съответната настройка на софтуера на Вашия браузър; отбелязваме, обаче, че в този случай е възможно да не можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обем. Можете също така да предотвратите събирането от Google на данните, генерирани от бисквитката и свързани с използването на уебсайта (включително Вашия IP адрес), както и обработката на същите от Google, като изтеглите и инсталирате добавката на браузъра (browser plug-in), достъпна на следната връзка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Повече информация за това как да обработвате потребителските данни в Google Analytics ще намерите в Декларацията за поверителност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en  

Google Tag Manager
„Google Tag Manager“ е решение, което ни позволява да управляваме така наречените „Website Tags“ чрез интерфейс (и по този начин да интегрираме напр. Google Analytics, както и други маркетингови услуги на Google). Самият Tag Manager (който имплементира маркерите) не обработва никакви лични данни на потребителите. По отношение на обработването на личните данни на потребителите е указана следната информация (ръководства за използване) към услуга на Google Tag Manager:https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html

Линкове към други уебсайтове
Този уебсайт съдържа линкове към други доставчици, които не са задължени по силата на настоящата политика за поверителност. Препоръчваме ви при напускане на уебсайта https://printeri-toner-kaseti.com/ да четете внимателно насоките относно защитата на данните на всички свързани уебсайтове, които събират лични данни. Например сайтът https://printeri-toner-kaseti.com/ съдържа линкове към страниците на Видело ООД във Facebook и YouTube. При такива линкове, за разлика от свързващите модули към социалните мрежи, не се предават никакви данни към операторите на тези социални мрежи. Вместо това кликването върху съответния линк отваря в нов прозорец страницата на Видело ООД във Facebook.

Споделяне на лични данни

Не предоставяме Вашите лични данни на трети лица. Не ги продаваме, не търгуваме с тях и по никакъв начин не предоставяме достъп на други лица до Вашата лична информация.

Съхранение на лични данни

Тук можете да намерите информация за срока на съхранение на различните видове данни. При съхранението на данни, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за предоставяне на Услугите, подсигуряване на тяхната сигурност и надеждност и изискванията на закона.

Абонамент за информационен бюлетин съхраняваме до прекратяване на абонамента от Ваша страна.

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е с цел да разпознаем и удобрим последващи Ваши коментари автоматично, без да се налага да бъдат удобрявани ръчно от наш модератор.

Права над личните данни, съхранявани при нас

Като лице, за което се отнасят данните, имате право на достъп до обработваните за Вас лични данни. Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Ако сте оставили коментар или сте се абонирали за бюлетина на Видело ООД, Вие може да поискате да получите експортиран файл с Вашите лични данни, които съхраняваме за Вас, включително всякакви данни, които сте ни предоставили. Вие, също така, може да поискате Вашите лични данни, които съхраняваме, да бъдат изтрити. Това не включва данни, които сме задължени да съхраняваме за административни, правни цели или с цел защита на информационната сигурност.

Изпращане на личните данни.

Коментарите на потребителите може да бъдат проверени чрез автоматизирана услуга за засичане на спам. Не извършваме трансфер на вашите данни към трети страни.

Защита на личните данни.

Обработваме Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове.  Всички данни се съхраняват в GDPR-compliant платформи, които спазват всички добри съвременни практики. Сайтът се хоства на споделен сървър с висока степен на сигурност.

Допълнителна информация

Не събираме и не обработваме лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

Не извършваме автоматизирано взимане на решения с данни.

Вашето съгласие

Използвайки нашия сайт, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност.

Промени в декларацията за поверителност

При промяна на правилата ни за защита на личните данни, ще публикуваме промените на тази уеб страница.